maandspreuk

Pedicure/voetverzorger

Als pedicure verzorg ik de voeten van cliŽnten. Na ontvangst met koffie of thee naar keuze, begin ik met het noteren van klantgegevens. Ik maak een anamnese (een analyse van de voetklachten van de klant) en stel in overleg met de cliŽnt een behandelplan op.

Voorbeelden van voetklachten zijn eeltplekken, likdoorns, kalknagels en voetschimmels.

Bij de eerste behandeling doe ik een uitgebreid voetonderzoek. Elke behandeling begint met het desinfecteren van de voet. Daarna knip ik de nagels en verzorg de nagelomgeving, dan eventuele kalknagels en/of schimmelnagels, en het verwijderen van likdoorns en eelt. De behandeling wordt altijd afgesloten met het desinfecteren van de voet en het aanbrengen van een verzorgingscrŤme, op basis van natuur-lijke grondstoffen en oliŽn. Ik maak gebruik van een nattechniek motor met ver-schillende soorten freesjes, om nagels dunner en mooier te maken en om eelt glad te frezen. Ook gebruik ik verschillende hulpmiddelen, zoals de palpator, excavator, en diverse mesjes.

Mijn kwaliteiten zijn o.a.:

  • nauwkeurig en hygiŽnisch kunnen werken;
  • goed met mensen om kunnen gaan;
  • goed kunnen luisteren.

Arbeidsomstandigheden Ik werk als zelfstandig ondernemer, in mijn eigen salon aan huis. De salon is op de begane grond en er is voldoende parkeerruimte voor de deur.

pedicure